Microsoft To Do: een snelle uitleg

Wat is Microsoft To Do? En wat kun je ermee? In deze snelle video uitleg laat ik je zien hoe je Microsoft To Do kunt gebruiken om al jouw taken in Microsoft365 te verzamelen op een overzichtelijke dashboard.

Microsoft 365 taken

In Microsoft 365 zijn op verschillende plekken taken aan te maken. De meest gebruikte plek is misschien wel Outlook. Denk bijvoorbeeld aan een e-mail een opvolgvlag geven. Of je kunt een e-mail omzetten in een taak. En op het tabblad “Taken” kun je losse taken aanmaken. En er is natuurlijk ook nog Planner. Met planner kun je takenlijsten maken en die taken kun je eenvoudig toewijzen aan een persoon en een opleverdatum instellen. Planner zie ik dus ook vaak gebruikt worden in de kanalen van Teams.

Overzicht

Maar hoe hou je nu overzicht over al die taken in die verschillende applicatie? Dat kan met Microsoft To Do. Want die verzamelt al die taken op een dashboard. Misschien wel de mooiste functie is “Mijn dag”. Dit geeft een overzicht van de taken die je voor vandaag hebt gepland. Zo wordt je niet afgeleid door de taken die morgen of volgende week op je staan de wachten.

PC, browser en smartphone

Microsoft To Do is te gebruiken in een webbrowser, als bureaublad app en als app op je smartphone. Vooral die laatste is heel handig om snel een taak toe te voegen aan je To Do lijst.

Geef een reactie