Verzenden als alias (laten) activeren

Wist je dat het niet nodig is om van elk e-mailadres een aparte mailbox te maken? Je kunt een mailbox namelijk ook een alias geven. In Microsoft 365 Business is de alias (b.v. training@…) nu ook te gebruiken als afzender. Wat is hier het voordeel van?

Verzenden vanuit het alias adres

In Outlook kun je verschillende mailboxen toevoegen. Handig wanneer je samenwerkt vanuit 1 mailbox zoals info@…, crediteuren@… Maar wanneer je de mailbox niet deelt kan deze lijst onoverzichtelijk lang worden. Dan is het beter om een alias in te (laten) stellen voor jouw persoonlijke mailbox. Alle e-mail voor deze alias wordt dan ook afgeleverd in jouw mailbox.

Regels instellen voor het alias adres

Het kan handig zijn om e-mails die naar het alias adres zijn gestuurd automatisch te voorzien van een (gekleurde) categorie of een dat deze direct in een map wordt geplaatst. Dit doe je met regels in de Outlook app of in Outlook for the web. 

Verzenden vanuit het alias adres activeren

Het verzenden vanuit een alias kan worden geactiveerd door een Microsoft 365 Business beheerder. Hoe dit precies wordt ingesteld lees je op https://365max.nl/lessons/537319

Geef een reactie